Se hai pescatori in famiglia o sei abituato ad acquistare pesce da un certo luogo in quantità maggiori, puoi utilizzare questa ricetta per conservarlo, soprattutto se non hai un congelatore grande o un congelatore. È adatto per cucinare qualsiasi tipo di pesce!

INGREDIENTE:

-2 kg di nasello (o altro pesce);

-200 ml di olio di semi di girasole raffinato;

-un cucchiaio grattugiato di sale;

-una foglia di alloro — per ogni barattolo da 500 ml;

-4-5 grani di pepe nero — per ogni barattolo da 500 ml.

Da questi ingredienti otterrete 4 vasetti da 500 ml di pesce conservato nel suo stesso succo.

COTTURA:

1. Pulire e lavare il pesce. Rimuovere la testa, la coda e le pinne.

2.Tagliarli a pezzi.

3.Puneți bucățelele de pește într-un bol adânc. Adăugați sarea și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați foarte bine.

4.Puneți câte o foaie de dafin și câte 4-5 boabe de piper negru în fiecare borcan de 500 ml, bine spălat și sterilizat în prealabil. Adăugați bucățelele de pește, așezându-le compact și umplând borcanele aproape complet. Turnați lichidul rămas în bol în borcane, divizându-l în mod egal.

5.Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, fără să le închideți ermetic. Puneți-le într-o cratiță înaltă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Turnați apă rece în cratiță, astfel încât să acoperiți ¾ din înălțimea borcanelor cu ea.

6.Fierbeți viitoarele conserve timp de 5 ore din momentul clocotirii apei, pe foc mic. Dacă apa din vas se evaporă, completați-o cu alta fierbinte.

7.Scoateți pe rând borcanele din cratiță și închideți-le ermetic.

8.Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

9.Păstrați-le într-un loc răcoros.

Vi auguriamo buon appetito con i vostri cari!